ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться виставка присвячена 20-літтю відродження Української автокефальної православної церкви

Львівський портал

|

В рамках святкування 20-річчя  відродження Української автокефальної  православної церкви 14 серпня у  Львівському музеї історії релігії  відкривається виставка «Церква  у віках…», повідомили в інформаційно-рекламному відділі ЛМІР.

Виставка «Церква у віках…» –  це сучасний духовний досвід УАПЦ, який є продовженням  славетних традицій українського православ’я Святого Володимира Великого, церковних братств ХVІ-XVII ст., козацтва, митрополита Василя Липківського.

Виставка складається з двох  частин: історичної та сучасної, що становить гармонійну цілісність і яскраво свідчить про глибокі корені православ’я в Галичині, про подвижницьку боротьбу галичан на захист православної віри протягом всієї її історії.  Тему розкриває велика кількість експонатів, серед яких портрети видатних православних діячів України та Галичини, історичні документи минулого і двох останніх десятиліть, особисті речі патріарха УАПЦ Димитрія ( Володимира Яреми). Увагу відвідувачів привернуть макети дерев’яних православних  церков XVI-XVII століть,  чимало з яких сьогодні уже втрачено, а також літургійне шитво, різноманітні фотографії.

Сформовано  виставку на основі  фондових матеріалів музею історії релігії, а також речей, які люб’язно надали Львівський історичний  музей, Львівська єпархія УАПЦ, Державний історичний архів у Львові.

У відкриті виставки візьмуть  участь священики, учасники подій  третього відродження УАПЦ.

Нагадаємо, 20 років тому 19 серпня 1989 року  на свято Преображення Господнього настоятель львівської церкви Святих Петра і Павла о. Володимир Ярема оголосив відхід своєї парафії з-під підпорядкування Московському Патріархатові. Ця подія стала початком третього відродження Української автокефальної православної церкви (УАПЦ).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *