ОСТАННІ НОВИНИ

В Червонограді на одне робоче місце претендує 15 осіб

Львівський портал

|

У Червоноградському міському центрі зайнятості на кінець першого півріччя поточного року на обліку перебує 790 осіб. На одне вільне робоче місце претендує 15 осіб, якщо торік таких претендентів було чотири. Про це повідомляє Львівський обласний цент зайнятості.

Кількість безробітних у місті збільшилася, а вакансій поменшало. Зараз шукають роботу 440 молодих людей віком до 35 років (у 2008 році 262). 

І центрі зайнятості нагадують, що затребуваними залишаються швачки, в’язальники, продавці продовольчих і непродовольчих товарів, офіціанти, бармени, кухарі, водії різних автотранспортних засобів, робітники будівельних і гірничих професій, електрики, слюсарі-ремонтники та інші. 

Особливу увагу у пошуках роботи приділяється молодим дипломованим спеціалістам. Задля того центр зайнятості постійно проводить семінари з техніки пошуку роботи. Спеціально розроблена програма із 4-х сесій допомагає правильно зорієнтуватися на ринку праці, поєднати в одне ціле поняття «хочу», «можу» і «треба». Такі семінари довготривалі, а тому є час попрацювати з резюме або рекомендаційним листом до працедавця, виконати тренувальні вправи, пройти тестування щодо професійної спрямованості. Спеціалісти навчають правилам поводження з працедавцем, пошуку джерел вакансій, техніки проведення телефонних розмов тощо.

Спеціально для молоді провадиться профінформаційний семінар на тему: «Молодь на ринку праці» та профконсультаційний семінар на тему: «Шляхи професійної самореалізації молоді». Якщо такі заходи не дають результатів тривалий час, то ми пропонуємо молодій людині пройти перенавчання за тими професіями, які потребують працедавці. Навчання проводиться безпосередньо на робочому місці, після чого, за умови укладення договору, особу гарантовано працевлаштовують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *