ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині гвардійський реактивний артилерійський полк святкує 67-річчя

Львівський портал

|

Колектив 15-го Дрогобицького гвардійського реактивного артилерійського Київського, орденів Леніна, Червоного Прапора, Богдана Хмельницького та Олександра Невського полку, на озброєнні якої знаходиться  реактивна система залпового вогню "Смерч", відзначає 67-му річницю з дня створення частини.

У мирний час особовий склад частини підтримує високий рівень бойової готовності, що довели минулорічні бойові пуски на полігоні "Чауда" в Криму, де виконувались вогневі завдання штатним пострілом. Тоді всі цілі були уражені з високою точністю, а дії бойових розрахунків оцінені найвищим балом.

Для гостей, які завітали цього дня до артилеристів, були розгорнуті польові кухні, організовано показ техніки і озброєння. На завершення урочистостей відбувся  концерт.

Довідка:

Орденоносний полк є одним з трьох артилерійських частин колишнього Радянського Союзу, якому за мужність і героїзм, проявлений бійцями при визволенні столиці України 6 листопада 1943 року присвоєно почесне найменування «Київський».

У роки Великої Вітчизняної війни частина нагороджена чотирма орденами. Так, орден Червоного Прапора колектив полку здобув за визволення міста Шепетівка, орденом Богдана Хмельницького 1-го ступеня полк було нагороджено за визволення міста Тернополь. Найвища нагорода – орден Леніна засяяв на Бойовому знамені частини після звільнення від німецько-фашистських загарбників міста Львів, а орден Олександра Невського полку вручили за успішні бойові дії з ліквідації німецько-фашистського угруповання поблизу міста Опельн в Сілезії (Республіка Польща).

З набуттям Україною незалежності військовослужбовці полку одними з перших у Збройних Силах склали Військову присягу на вірність українському народові.

У травні 2006-го року частина отримала Бойовий Прапор, який є символом доблесті та честі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *