ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура Львівщини у судах відстоює права мешканців на приміщення гуртожитків

Львівський портал

|

Впродовж 2007-2009 років органами прокуратури області проведено перевірки стану додержання вимог чинного законодавства при переході права власності на приміщення гуртожитків, включення їх у статутні фонди товариств, виселення мешканців та з інших питань. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Зокрема, господарським судом міста Києва задоволено позов прокуратури області та визнано незаконними накази Міністерства промислової політики України і ВАТ "Пасавтопром" в частині затвердження акту інвентаризації, оцінки майна цілісного майнового комплексу та статуту ВАТ "Львівський автобусний завод" щодо включення гуртожитку у статутний фонд товариства. Вказане рішення було перевірено судом апеляційної інстанції та залишено без змін.

Прокурором міста Червонограда подано до господарського суду позовну заяву про виключення із статутного фонду ВАТ "Зміна" приміщень гуртожитку по вул. Львівській, 19 у місті Червонограді. Розгляд справи триває.

Крім цього, з метою захисту інтересів мешканців гуртожитків, ініційовано вступ у розгляд 6 справ даної категорії, у відповідності до ст.36-1 Закону України "Про прокуратуру".

За участю прокуратури області розглянуто та задоволено Галицьким районним судом міста Львова адміністративний позов мешканців гуртожитків до Регіонального відділення Фонду  Державного майна України у Львівській області, ВАТ "Львівський меблевий комбінат", ПП "Торгова організація виробника "В.О.й Ком" про визнання незаконними дій РВ в частині затвердження переліку майна, яке передано до статутного фонду ВАТ "Львівський меблевий комбінат" – приміщення гуртожитку. Вказане рішення перевірено судом апеляційної інстанції та залишено без змін. На даний час рішення у справі оскаржено відповідачами в суді касаційної інстанції.

Прокуратурою області ініційовано питання визнання права власності на приміщення гуртожитку по вулиці Зеленій, 204 у місті Львові за державою.

Разом з тим, протягом останніх двох років органи прокуратури області зайняли принципову позицію щодо відстоювання інтересів мешканців гуртожитку по вул. Шевченка,66 у місті Львові(ВАТ "Мехсклозавод"). 15.07.2009р. господарським судом Львівської області задоволено позов прокурора міста Львова та фактично "скасовано" незаконний перехід права власності на гуртожиток.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *