ОСТАННІ НОВИНИ

Коньяк та цукерки мають пришвидшити процес реконструкції аеропорту «Львів»

Львівський портал

|

У зв’язку з тим, що Український державний проектно-технологічний науково-дослідний інститут цивільної авіації «Украеропроект» не виконує вчасно взятих зобов’язань й не надає робочих креслень існує загроза зриву термінів проведення робіт з реконструкції аеродрому ДП «Міжнародний аеропорт Львів». Про це йшлося сьогодні під час наради щодо проведення реконструкції аеропорту, котру провів голова Львівської ОДА Микола Кміть.

«Ми ознайомилися зі всіма контрольними точками, що треба зробити впродовж найближчого часу. І на сьогодні найбільшою проблемою є робота «Украеропроекту». Він повинен вчасно подавати проектну документацію, щоб підрядник міг виконувати роботу.
«Украеропроект» має багато замовлень, він проектує Харківський, Донецький і Київський аеропорти, йде постійно боротьба, кому він швидше видасть креслення», – зазначив М.Кміть. 

Наразі йдеться про проектну документацію щодо зняття шару покриття на майданчику площею 5 гектарів, де має бути облаштована стоянка для найважчих літаків, до прикладу «Боїнг 737». За словами директора аеропорту Олександра Загреви, роботи зі зняття верхнього шару покриття не перешкоджатимуть експлуатації аеропорту. Як поінформували представники «Азовінтекс», котра є підрядником, вони встигнуть виконати ці роботи за півтори місяця. Однак початок робіт затримує власне відсутність проектної документації.

На зауваження О.Загреви про те, що «Украеропроект» постійно затримує проекти, М.Кміть пожартував й запропонував відвезти проектувальникам цукерки та коньяк, аби їх підбадьорити й пришвидшити. Сьогодні ж на нараді зійшлися, що необхідно скерувати листа до президента, прем’єр-міністра та у Мінтранс з проханням вплинути на проектний інститут, щоб він не гальмував процесу реконструкції. 

«На цей час графік не зірваний, всі роботи виконуються, хоча ситуація напружена, а відтак щодня є потреба моніторити виконання робіт», – зазначив М.Кміть.

Нагадаємо, за інформацією Мінтрансзв’язку, провести реконструкцію аеродрому державного підприємства «Міжнародний аеропорт Львів» планують приблизно за два роки. 

Загальна площа штучного покриття, що підлягає реконструкції, становить 376 763 кв. м, зокрема 180 154 кв. м штучної злітно-посадкової смуги, 59 610 кв. м руліжних доріжок та 136 999 кв. м перонів.

Загалом на будівництво планують витратити 978, 58 млн грн, зокрема 647, 358 млн грн на будівельно-монтажні роботи та 94, 545 млн грн на устаткування, меблі та інвентар.

Проект реконструкції розробив Український державний проектно-технологічний науково-дослідний інститут цивільної авіації “Украеропроект” та рекомендувала до затвердження Центральна служба Укрдержбудекспертизи Мінрегіонбуду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *