ОСТАННІ НОВИНИ

Проводячи земляні роботи «Львівводоканал» знову пошкодив електричний кабель

Львівський портал

|

«Львівобленерго» обурене діями «Львівводоканалу», оскільки останні вже вкотре без погодження Товариства проводить земляні роботи під час яких пошкоджує електричний кабель. Про це повідомляє відділ корпоративних зв’язків ВАТ «Львівобленерго».  

Так, учора о 12 год. працівники „Львівводоканалу” пошкодили кабельну лінію напругою 10 кВ між трансформаторними підстанціями №1138 та №1417 в Шевченківському районі електромереж, що призвело до знеструмлення 3-х трансформаторних підстанцій і, відповідно, споживачів на вул. Мазепи та Хвильового. Електропостачання було відновлено протягом години. 

«Львівтеплоенерго» підкреслює, що згідно з діючими „Правилами охорони електричних мереж”, „Львівводоканал” при прокладенні чи аварійному ремонті водопроводу зобов’язаний подати у ВАТ „Львівобленерго” заявку на проведення цих робіт, якщо вони проводяться в охоронній зоні електричних кабелів. Зі своєї сторони „Львівобленерго” надає ЛМКП допуск до шурфування (копання вручну) електричних кабелів з підписанням відповідних документів обома сторонами, погодження зони робіт, а також заборону на виконання робіт механізмами, щоб не пошкодити кабель. Однак працівники водоканалу не дотримались вищевказаних вимог діючих правил, що призвело до пошкодження електричного кабелю. 

На жаль, такі випадки є непоодинокими. Тому ВАТ „Львівобленерго” звертається до керівництва „Львівводоканалу” та інших організацій, які виконують земляні роботи, з вимогою забезпечити дотримання діючих норм та правил і діяти спільно для уникнення подібних ситуацій.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *