ОСТАННІ НОВИНИ

Військові зі Львова провели перевірку військових об’єктів у Польщі

Львівський портал

|

Інспектори Збройних Сил України в рамках Договору про звичайні збройні сили в Європі завершили перевірку військових об’єктів, розташованих на території Республіки Польща.

До складу української інспекційної групи увійшло вісім українських військових спеціалістів у галузі контролю над звичайним озброєнням на чолі з начальником Центру забезпечення реалізації договорів про скорочення озброєнь (Львів) підполковником Олексієм Вершигорою. Про це повідомляється на сайті МОУ.

Спільно з польською групою супроводження наші інспектори здійснили інспекцію військових об’єктів на території двох оголошених місць – 1-ої окремої танкової бригади та 1-го артилерійського полку Війська Польського, розташованих відповідно у містах Варшава та Цеханов.

Протягом чотирьох днів перебування у Польщі українські військові перелічили підзвітну за Договором про звичайні збройні сили в Європі військову техніку та озброєння на військових об’єктах зазначених з’єднання та військовій частині.

Довідка:

Договір про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ) є одним із найвагоміших документів у галузі контролю над звичайним озброєнням та є важливим кроком на шляху зміцнення миру та європейської безпеки. Договір про ЗЗСЄ було підписано 19 листопада 1990 року у Парижі вищими представниками урядів і міністрами закордонних справ 22 країн. Після розпаду СРСР та Чехословаччини кількість держав-учасниць Договору збільшилася до 30.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *