ОСТАННІ НОВИНИ

США реформуватимуть енергетичний сектор України

Львівський портал

|

Візит Віце-президента США Джозефа Байдена підтвердив: відносини між Україною і США розвиваються у дусі стратегічного партнерства. Про це заявила Глава Секретаріату Президента України Віра Ульянченко, коментуючи результати робочого візиту в Україну Віце-президента США, повідомляє прес-служба президента.

Сторони, зокрема, заявили про спільність підходів і взаємну підтримку у реформуванні енергетичного сектору України. Президент України закликав американські компанії до участі в проектах із модернізації української газотранспортної системи, що отримало позитивну реакцію американської сторони.

Сторони погодилися розширювати на конкурсних умовах участь західних компаній у забезпеченні України ядерним паливом, а також створення в Україні власного виробництва такого палива. Це суттєво зміцнить енергетичну безпеку України, оскільки означатиме демонополізацію шляхів надходження палива для українських АЕС.

Віце-президент США заявив про зацікавленість його країни у якнайшвидшій реалізації проекту постачання каспійської нафти в Україну та інші європейські країни на основі проектного (аверсного) використання нафтопроводу «Одеса-Броди».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *