ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко звинувачує Ющенка у посадовому злочині

Львівський портал

|

Застосування права вето Президентом України Віктором Ющенком щодо Бюджетного кодексу прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає посадовим злочином.

Про це вона заявила сьогодні журналістам на брифінгу.

За словами Ю.Тимошенко, вона має намір провести переговори з Партією регіонів для об`єднання у Верховній Раді, щоб подолати вето Президента.

«Я вважаю, що це великий посадовий злочин Президента Ющенка проти місцевого самоврядування – накласти вето на Бюджетний кодекс», – сказала Ю.Тимошенко.

При цьому вона підкреслила, що такий крок Президента різко розходиться з передвиборними обіцянками В.Ющенка, оскільки норми Бюджетного кодексу були позитивно сприйняті майже в усіх селищах, селах і малих містах.

«Я дійсно засуджую цей крок, тому що це крок політикана, а не політика», – сказала Ю.Тимошенко.

Вона підкреслила, що в будь-якому випадку проект бюджету наступного року уряд готуватиме з урахуванням норм ветованого Бюджетного кодексу.

«Досить вже плакати, що село гине, треба в інтересах села розподіляти гроші, ось що треба робити», – сказала Ю.Тимошенко.

При цьому вона підкреслила, що має намір провести з Партією регіонів переговори щодо подолання вето. «Безумовно, я звернуся до фракції Партії регіонів, щоб вони подолали разом із нашою фракцією вето. Я думаю, всім зрозуміло, що вето накладено лише для того, щоб боротися зі мною особисто на президентських виборах», – зазначила прем`єр.

"І хочу вірити, що хоча б Віктор Янукович і його фракція не будуть ціною знищення місцевого самоврядування боротися зі мною на президентських виборах. Хочу вірити, що іноді політики служитимуть людям, а не своїм особистим, іноді не дуже чистим амбіціям», – сказала Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, що сьогодні, 20 липня, Президент України В.Ющенко ветував закон про внесення змін до Бюджетного кодексу України.
За інформацією УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *