ОСТАННІ НОВИНИ

Волонтери з Європи роблять Львів чистішим, добрішим та гарнішим

Львівський портал

|

У Львові стартує проект «Волонтерський десант: Зробимо Львів чистішим, добрішим, гарнішим!». Проект є переможцем у конкурсі соціально-культурних проектів Львівської міської ради. У рамках проекту вісімнадцять студентів з восьми країн Європи вже розпочали працювати у Львові у волонтерському таборі, повідомляє прес-служба ЛМР.

Загалом вже три роки поспіль у Львові продовжується практика, яка дозволяє громадським організаціям, що працюють у соціальних, мистецьких, освітніх напрямках отримати бюджетне фінансування. Проведення у Львові конкурсу соціально-культурних проектів є одним з пріоритетів міської влади.  

Проект «Волонтерський десант: Зробимо Львів чистішим, добрішим, гарнішим!» триватиме у три етапи.

З 19 липня до 1 серпня у Львові проходитимуть два табори, під час яких волонтери з восьми країн Європи будуть виконувати громадські роботи щодо очищення від сміття та впорядкування історичного парку Львова «Знесіння» та історико-культурного заповідника «Личаківський цвинтар».

З 2 до 15 серпня у навчально-реабілітаційному центрі «Мрія» для дітей-сиріт та напівсиріт з психофізичними розладами буде проходити волонтерський табір. Під час табору волонтери будуть проводити роботи щодо впорядкування, озеленення території та спортивного майданчика.

Під час третього етапу буде проходити волонтерський табір щодо комплексної програми паспортизації  історичних будинків міста. До цього табору будуть залучені 15 волонтерів з України та інших країн. Участь в таборах будуть брати волонтери із Великобританії, Франції, Польщі, Швейцарії, Німеччини Чехії, Іспанії, Голландії, Японії, Кореї, Чехії, Словаччини.

«Для цього табору іде ретельний відбір, який починається ще за півроку до початку. Кожен волонтер складає спеціальний мотиваційний лист, це мають бути студенти із спеціальною освітою – архітектори, будівельники, митці. Волонтери привезуть власне професійне фото-обладнання», – повідомила координатор проекту Інга Воробйова.

Нагадаємо, цього року на конкурс соціально-культурних проектів було подано 98 проектних пропозицій від 74 громадських організацій. Перемогли у конкурсі 43 проекти громадських організацій за напрямками: «Культура та туризм» – 13 проектів, «Робота з дітьми, молоддю та сім’ями, фізична культура і спорт» – 4 проекти, «Розвиток громадянського суспільства» – 7 проектів, «Соціальний захист» – 19 проектів. Загальна сума співфінансування кращих соціально-культурних проектів громадських організацій з бюджету міста у 2009 році становить майже 940 тис. грн.            

Критеріями для оцінки поданих на конкурс проектів слугували: актуальність запропонованого проекту для громади міста; важливість отриманих результатів внаслідок реалізації проекту; доцільність реалізації проекту з огляду на затрачені ресурси.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *