ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські курсанти підкорили найвищу верхівку Карпат

Львівський портал

|

Група курсантів Львівського військового інституту Сухопутних військ ордена «Червоної зірки» ім. Гетьмана П.Сагайдачного Національного університету «Львівська політехніка», які навчаються за спеціальністю «культурологія», підкорили учора, 19 липня, найвищу українську вершину – гору Говерла Чорногірського хребта Східних Карпат. Про це повідомляє регіональний медіа-центр МО України.

Сходження на висоту 2061 метр над рівнем моря відбулося у рамках проведення молодіжного табору «Говерла 2009 – творимо безпечну Україну разом», який був організований Всеукраїнською громадською організацією «Молодий Народний Рух» за сприяння Збройних Сил України  та проходив біля підніжжя цієї гори з 17 до 19 липня.

У перший день таборування відбувся великий фестиваль борщу. Цього разу легендарною українською стравою усіх охочих частували юнаки та дівчата з міста Калуша Івано-Франківської області та Таращі, що на Київщині. Цю акцію вже другий рік поспіль проводить відомий український шоумен, колишній ведучий «Мелорами» Юрась Красюк. 

Наступного дня курсанти взяли участь у міні-футбольному турнірі на кубок ВГО «Молодий Народний Рух». У ньому брали участь 26 команд з різних куточків країни. Куранти показали хорошу гру та командну згуртованість, проте поступилися у боротьбі команді геологів з Львівського Національного університету ім. І. Франка.

У неділю, перед тим як розпочати сходження на головну верхівку Українських Карпат, курсанти провели для охочих глядачів майстер-класи з військової справи. Зокрема, хлопці поділилися власними уміннями, як розводити багаття у складних умовах, як по-військовому правильно облаштувати місце для намету, як маскуватися та наводити камуфляж за допомогою підручних засобів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *