ОСТАННІ НОВИНИ

У четвер міська рада даватиме згоду на кредит ЄБРР

Львівський портал

|

У четвер на сесії міської ради розглядатимуть питання щодо залучення фінансування від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у розмірі 38 млн євро на розвиток міського електротранспорту, повідомляє прес-служба міської ради. За умови погодження фінансування Львів зможе залучити 2,6 млн євро грантів.

Частину з цих коштів – 26 млн євро передбачають для реконструкції колій та транспортного коридору трамвайних ліній №2 і 6, включаючи управління рухом та інженерні комунікації, а ще частину 12 млн євро для фінансування капітальних витрат для трамвайної інфраструктури та підстанцій, модернізації трамвайних депо, придбання трамвайного рухомого складу. 

Нагадаємо, що на засіданні ради директорів Європейський банк реконструкції та розвитку погодив кредит в розмірі 38 млн євро для розвитку електротранспорту у Львові.

«Процес співпраці з Банком є досить тривалим. І вже сьогодні можна сказати, що маємо перші результати. Банк без урядових гарантій, що є прецедентом, розпочав з нами співпрацю. За умови погодження залучення 38 млн євро ми отримаємо 2,6 млн євро грантів можливість співпраці із світовими корпораціями, що будуть допомагати Львову розвивати власний електротранспорт», – зазначає керівник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Сергій Кіраль.

Нагадаємо, що 13 серпня 2008 року між Львівською міською радою, ЛКП «Львівелектротранс» та ЄБРР було укладено Угоду про наміри щодо підготовки кредитного фінансування, згідно з якою сторони розглядають можливість інвестування у міську транспортну інфраструктуру з метою її покращення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *