ОСТАННІ НОВИНИ

На фортах фестивалю «Fort.missia» вже творять митці

Львівський портал

|

Не території фортифікацій Першої світової війни поблизу села Поповичі, де із 10 по 12 липня має пройти Перший міжнародний фестиваль мистецтв «Fort.Missia», вже розгорнувся табір митців та волонтерів, повідомляє прес-служба МО «Дзиґа».

15 українських та польських митців вже розташувались на території фортів та творять інсталяції, ленд-арт та енвайронмент-проекти до фестивалю «Fort.Missia». Серед них львів`яни Влодко Кауфман, Володимир Топій, Сергій Петлюк, Мирослав Вайда, Олексій Хорошко, херсонська група «ТОТЕМ»(Олена Афанасьєва, Сергій Дяченко, Макс Афанасьєв), Лабораторія Актуальної Творчості із Вінниці, Юрій Бараннік із Запоріжжя, відомі люблінські інсталятори Jaroslaw Koz`ara і Katarzyna Szczypior та митці із Варшави Piotr Wysocki і Dominik Jalowinski.

Завдяки живому спілкуванню щодня виникають незаплановіні мистецькі проекти та з`являються нові форми поєднання музичних і візуальних проектів, котрі будуть представлені на фестивалі.

Поруч із митцями близько 50 волонтерів працюють над облаштуванням наметового містечка, сцен фестивалю та інфраструктури для гостей «Форт.Місії». Також волонтери прибирають форти та готують підземелля фортифікацій для безпечних оглядин. Серед добровольців – мешканці чи не всіх міст України та багато іноземців. Найпоширенішими мовами табору є українська, польська, англійська та мова жестів.

На території фестивалю завершено розчищення хащів, розбивка території та покращення польових доріг. Вже зараз можна безперешкодно доїхати автівками до самого фестивального поля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *