ОСТАННІ НОВИНИ

Діти з харчовим отруєнням везли з санаторію «сухі пайки» з майже протермінованими йогуртами

Львівський портал

|

Діти, які поверталися із закарпатського санаторію «Перлина Карпат» та були зняті з поїзда «Ужгород – Київ» з ознаками харчового отруєння, везли із собою «сухі пайки», у яких була ковбаса та плавлені сирки сумнівної якості, а також російські йогурти, термін придатності яких закінчується 7 липня 2009 року. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив головний лікар СЕС на Львівській залізниці Володимир Багнюк.

Він наголосив, що отруїтися діти могли або під час сніданку чи обіду в санаторії, або з’ївши продукти, які були у «сухому пайку», оскільки ані вагону-ресторану, ані кафе у поїзді не було.

Окрім цього, Володимир Багнюк зазначив, що діти та їхні вихователі письмово повідомили про незадовільні умови харчування та перебування у санаторії.

"У поясненні керівників груп були запевнення про те, що у санаторії, де вони з дітьми відпочивали, не завжди була гаряча вода, посуд, у якому давали їжу, доводилося мити ще раз, також був доступ сторонніх осіб на харчоблок", – зазначив Володимир Багнюк.

Нагадаємо, 4 липня 22год. 20 хв. від начальника поїзда № 82 «Ужгород – Київ» в медпункт станції «Львів-Головний» надійшла інформація про масове захворювання дітей-пасажирів згаданого поїзда.

Всього було оглянуто 240 дітей-пасажирів поїзда № 82 «Ужгород – Київ». З ознаками гострої кишкової інфекції (гастроентероколіту) госпіталізовано у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню 72 особи, з них 7 дорослих (вихователі).

В ході обстеження зۥясовано, що група дітей-мешканців м. Києва з 240 осіб і 16 супроводжуючих дорослих (вихователі і вчителі) о 18 год.30 хв. 4.07.2009 року виїхали зі станції «Карпати» Мукачівського району Закарпатської області (де діти відпочивали з 21 червня 2009 року у санаторії «Перлина Карпат») і під час подорожі у дітей зۥявилися ознаки захворювання шлунково-кишкового тракту.

На момент поступлення у стаціонар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні 4 дітей перебували у важкому стані, решта 68 госпіталізованих у стані середньої важкості. Усім госпіталізованим негайно було призначено лікування згідно з клінічними протоколами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *