ОСТАННІ НОВИНИ

Львів`яни будуть святкувати Івана Купала у Ботанічному саду

Львівський портал

|

Майстер-клас із плетіння вінків з польових квітів, майстрування Марени, як основного символу свята та розповіді про ритуальні купальські забави обіцяють організатори Купальского свята, що розпочнеться у понеділок в Ботанічному саду ЛНУ імені Івана Франка.  Як повідомляє прес-служба міської ради, свято «Ой на Івана, ой на Купала»організовує  відділ соціальної роботи Личаківського району при Львівському міському центрі соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді  організовує.

«Метою проведення цього заходу є впровадження методики арттерапії та ароматерапії для  молоді, а також залучення молоді до участі у народних гуляннях, ознайомлення її з традиційними святами», – розповідає начальник відділу соціальної роботи Личаківського району Наталія Клапатюк .

У рамках свята відбуватиметься також дійство від назвою «У пошуках цвіту папороті». Згідно з легендою, в ніч на Івана Купала можна знайти цвіт папороті, але мали право йти на ці пошуки лише чоловіки. Тому чоловіча частина відділу соціальної роботи Личаківського району та всі охочі о 24.00 вирушать на пошуки диво-квітки у парк «Погулянка».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *