ОСТАННІ НОВИНИ

На стадіоні «Скіф» розпочали будівельні роботи

Львівський портал

|

 «Держархбудконтроль» дав дозвіл на будівельні роботи з реконструкції стадіону «Скіф» Львівського державного університету фізичної культури на вул. Черемшини, 17, як тренувальної бази для команд-учасниць ЄВРО 2012, повідомляє прес-служба міської ради. Відтак цього тижня на стадіоні розпочалися підготовчі будівельні роботи. Про це повідомив начальник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури департаменту «Євро-2012» Олег Вілюра.

Впродовж місяця 12 служб перевіряли проект стадіону на дотримання державних українських норм та його відповідність вимогами УЄФА до тренувальної бази. Отримано позитивний висновок Укрдержекспертизи про відповідність проекту державним будівельним нормам та дозвіл «Держархбудконтролю» на початок будівельних робіт – розповів Олег Вілюра.

Водночас, в процесі підготовки проекту реконструкції стадіону була збільшена його кошторисна вартість з 20 до 79,5 млн. грн. –  повідомив проректор ЛДУФК з господарсько-комерційної роботи та будівництва Степан Панюца, посилаючись на внесені зміни до Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні Євро- 2012. Згідно з цією програмою, цього року на реконструкцію стадіону «Скіф» передбачено 8 млн. грн, решта – 69,5 млн. грн – на 2010 рік. За ці кошти на стадіоні реконструюють корпус загального призначення та криті трибуни, легкоатлетичний корпус загального призначення. Нагадаємо, що у 2008 році, з державного бюджету на реконструкцію стадіону «Скіф» вже було витрачено 2 млн. грн. На сьогодні на стадіоні завершені підготовчі земельні роботи, а також демонтовано трибуни, кафедру зимових видів спорту, гараж та котельню.

За результатами тендеру, який проводили в червні 2008 р., реконструкцію стадіону «Скіф» проводитиме фірма «Арка Моріс».

Стадіон «Скіф» у Львові використовуватиметься як тренувальна база до Євро-2012 та до літніх Олімпійських ігор в Лондоні 2012 року. Після реконструкції він відповідатиме усім офіційним вимогам УЄФА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *