ОСТАННІ НОВИНИ

Вантаж пестицидів залишить Львів завтра уранці

Львівський портал

|

Три вантажівки з пестицидами, що зупинилися у Львові, завтра зранку виїдуть до Польщі, повідомляє прес-служба міської ради з посиланням на начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Володимира Рощина.

«Надзвичайної ситуації не виявлено. Вантажі герметичні. Зараз вирішується питання заміни водія, який знаходиться в лікарні. І вже вранці всі три вантажівки вирушать за маршрутом», – заявив він.

 Наразі вантажівки проходять останні перевірки. Чекають приїзду нової бригади, яка б далі перевозила вантаж. 

Вантажівки зробили вимушену зупинку у Львові вчора увечері. В одного з водіїв погіршився стан здоров`я. До Львова прибули представники міністерства охорони навколишнього середовища, державного підприємства «Національний центр поводження з небезпечними відходами» та усі контролюючі органи. Жодної небезпеки для міста не виявлено.

Із військової частини на Вінниччині вивозять пестициди на утилізацію до Польщі. Вже вивезено 650 тонн. Цього разу вантажівки перевозили 64 тонни небезпечної сипучої речовини. Хімікати були герметично запакованими у спеціальні бочки, таке перевезення відповідає усім вимогам перевозу небезпечних речовин ООН.

Та цього разу  вимушено відхилилися від маршруту через погіршення стану здоров`я одного із водіїв.

«Вантажівки були вимушені зробити зупинку у Львові. Погіршення здоров`я водія помітили неподалік від Львова, працівники оперативно спрацювали по інструкцію – повідомили всі необхідні структури. Водія наказали зробити зупинку у Львові, де була надана медична допомога водію, його госпіталізовано, інші водії пройшли медичне обстеження. Наразі, у водія, який знаходиться у лікарні виявлено отруєння. Швидше за все він елементарно не дотримався правил особистої гігієни не помив руки після роботи з хімікатами», – розповів генеральний директор Державного підприємства «Національний центр поводження з небезпечними відходами» Андрій Любімов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *