ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко не збирається підвищувати прожитковий мінімум

Львівський портал

|

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що збільшення прожиткового мінімуму призведе до збільшення дефіциту бюджету на 10% та інфляції. Про це Глава Уряду заявила сьогодні на брифінгу під час поїздки до Кіровоградської області, передає Управління у зв`язках зі ЗМІ Секретаріату КМУ.

Юлія Тимошенко відзначила, що фракція БЮТ не підтримуватиме «популістських» ініціатив щодо збільшення прожиткового мінімуму, оскільки для цього немає фінансових можливостей.

За словами Прем`єр-міністра, для збільшення прожиткового мiнiмуму знадобиться 37,5 млрд. грн., що збільшить дефіцит бюджету на 10%. «Таких грошей немає і це може призвести до емісії і до величезної інфляції», – наголосила Прем`єр.

При цьому вона додала, що Партія регіонів, будучи при владі, зменшила прожитковий мінімум з 237 до 204 грн., а зараз займається піаром.

«Я більше, ніж будь-хто інший хочу збільшити прожитковий мінімум, але сьогодні країна переживає фінансово-економічну кризу, і нам сьогодні найголовніше – треба вчасно платити заробітні плати і пенсії», – заявила Юлія Тимошенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *