ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат міськради допоможе львів’янам відмовлятися від неякісних ЖЕКівських послуг

Львівський портал

|

Депутат Львівської міської ради, активіст Громадського Форуму Львова Теодор Дяків пообіцяв розробити детальну інструкцію практичного використання постанови Кабінету міністрів №529 від 20 травня 2009 р., за якою закріплено можливість для мешканців шляхом проведення громадських слухань зменшити перелік послуг з обслуговування будинків та прибудинкових територій в ЛКП (ЖЕКах). Про це Т.Дяків повідомив сьогодні на прес-конференції.

Він наголосив, що досі львів’яни були позбавлені права вибору таких послуг. І це тоді, коли більшість з ЛКП (ЖЕКів) надавали послуги неякісно або не надавали взагалі, однак відмовитися від «обслуговування» ЖЕКами, а відтак і від сплати рахунків за ці ненадані послуги було майже неможливо. Водночас міська влада нехтувала законні права мешканців обирати лише необхідний перелік послуг.

«Завдяки прийнятій постанові Кабміну вдасться суттєво вплинути на стосунки ЖЕКів і мешканців. Відтепер львів’яни зможуть вибирати перелік послуг, встановлювати їхню реальну вартість та подавати своє рішення на затвердження міськвиконкому. Ми з юристами ГФЛ зобов’язуємося впродовж кількох тижнів розробити інструкцію використання постанови КМУ, а також типовий бланк документа, який після заповнення будинковими комітетами можна буде подавати на затвердження міськвиконкому», – зазначив Т.Дяків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *