ОСТАННІ НОВИНИ

Ветеринарна міліція від сьогодні відстежуватиме наявність ГМО у продуктах

Львівський портал

|

З 1 липня ветеринарна міліція контролюватиме виконання постанови уряду щодо обов’язкового інформування споживачів про наявність в продуктах харчування генетично модифікованих організмів. Про це повідомляється на сайті МВС України.

За словами начальника Управління ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів МВС України Сергія Оксюти, цей актуальний та, безумовно, важливий напрямок є пріоритетним у службовій діяльності підрозділів ветеринарної міліції. Адже результати оперативно-профілактичних відпрацювань свідчать, що на внутрішньому ринку України зафіксовано обіг неякісної та небезпечної тваринницької продукції, переважна більшість якої – іноземного виробництва.  

Лише упродовж цього року зареєстровано понад десять масових отруєнь громадян. Їх причини – вживання неякісних харчових продуктів. Зокрема, гостро постає проблема отруєнь дітей. Тож нині працівники ветеринарної міліції перевіряють дитячі табори, бази й санаторії відпочинку з метою попередити можливе ввезення неякісної продукції. 

Так, за півріччя 2009 року працівники ветеринарної міліції вилучили з обігу понад 1036 тонн продукції тваринного походження сумнівної якості. Найчастіше така продукція супроводжувалася фіктивними документами про її якість та безпеку, а в багатьох випадках узагалі транспортувалася без жодних документів. Така ситуація створює передумови для виникнення фіктивних фірм із закупівлі незаконно ввезеної тваринницької продукції та підпільних цехів із її перероблення, створенню стійких корумпованих зв`язків із працівниками контрольних органів, що призводить до значних ненадходжень коштів до державного бюджету і сприяє розвиткові тіньової економіки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *