ОСТАННІ НОВИНИ

Суд визнав приватизацію ЛАЗу незаконною ще кілька років тому?

Львівський портал

|

Секретар Громадської ради ветеранів ЛАЗу Роман Пак оприлюднив сьогодні документи, які, на його думку, свідчать про те, що теперішній власник ЛАЗу незаконно володіє підприємством.

Як заявив журналістам Р.Пак, минулого четверга до його рук потрапили документи, згідно з якими, ще на початку 2004 року в судовому порядку було визнано недійсною угоду про купівлю продаж пакету акцій ЛАЗу між ФДМ України та СП «СІЛ-Авто».

За словами пана Пака, саме 20 січня 2004 року Вищий Господарський суд України залишив без змін рішення судів нижчих інстанцій і залишив без задоволення касаційну скаргу ФДМУ України.

Суди Києва, куди звернулися  юридичні особи, яких не допустили до участі в конкурсі з приватизації львівського автобусного, ще у листопаді 2001 року , тобто  через півтора місяці після проведення конкурсу, визнали угоду купівлі-продажу недійсною.

На підставі документів з прокуратури, пан Пак також розповів, що  ще в 2005 році під час  перевірки прокуратури Львівської області було встановлено, що  «організована злочинна група осіб у Києві при приватизації ВАТ «ЛАЗ» здійснила легалізацію грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, для чого вони придбали ТзОВ «Трикутник» і ТзОВ «СІЛ-Авто».

Також за даними Генпрокуратури, повідомив Р.Пак,  до судового розгляду скеровано три справи за обвинуваченнями осіб, причетних до розкрадання коштів, що були використані при приватизації ВАТ «ЛАЗ».

Відтак Р.Пак наголосив, що на його думку, є всі підстави говорити про те, що теперішній власник заводу володіє цим майном безпідставно і незаконно. На думку ветерана ЛАЗу, такі документи – вагома підстава для того, аби повернути підприємство назад у державну власність.

Р.Пак повідомив, що під час сьогоднішньої зустрічі в прокуратурі області йому розповіли, що для того, аби розпочати цей процес, прокуратура має подати позов до суду, щоби витребувати  з незаконного володіння державну власність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *