ОСТАННІ НОВИНИ

Товариство охорони пам`яток історії та культури з палацу Сапіг не виселять

Львівський портал

|

Львівська обласна організація Українського товариства охорони пам`яток історії та культури залишиться у приміщенні палацу Сапіг за адресою Коперніка 40а у Львові. Про це «Львівському порталу» повідомив новообраний керівник обласної організації УТОПІК Андрій Салюк.

За словами А.Салюка, відповідного рішення було досягнуто під час його зустрічі з заступником голови ЛОДА Олександром Ганущином та представником уповноваженого з прав людини по Західній Україні Зеноном Котиком. Саме захисники прав людини претендували на це приміщення.

Плани відібрати приміщення в УТОПІК були наслідком багаторічної бездіяльності цієї організації на Львівщині. Проте з приходом нового голови робота пам`яткоохоронного товариства пожвавилась. Тим більшою несподіванкою для А.Салюка стала інформація про те, що депутатська комісія з питань комунального майна та приватизації Львівської обласної ради ухвалила рішення відібрати приміщення у Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам`яток історії та культури і передати його львівському представництву уповноваженого з прав людини.

На початку червня Андрій Салюк звернувся з відкритим листом до депутатів Львівської обласної ради, закликаючи залишити палац Сапіг у користуванні товариством охорони пам`яток історії та культури.

Споруду за адресою вул. Коперніка, 40а Українське Товариство охорони пам`яток історії та культури займає з 1973 року після того, як Товариство його відреставрувало.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *