ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна рада звернулася до Ющенка щодо знищення поховання УПА в Польщі

Львівський портал

|

Депутати Львівської обласної ради підтримали звернення до Президента України щодо «варварського знищення військових поховань УПА» на території лісового масиву гори Хрещата у Польщі.

У зверненні депутати закликають президента дати адекватну оцінку знищенню  пам`ятного знака на могилах воїнів УПА. «Ми хочемо отримати пояснення таких недружніх дій з боку сусідньої держави, а також запевнення у тому, що вони більше не повторяться. Поховання повинні бути впорядковані, а герої УПА на горів Хрещатій – гідно вшановані» – зазначено у зверненні.

Крім того, обласна рада проголосувала за декілька інших пунктів до самого рішення. Зокрема, йдеться про те, що ЛОДА зобов`язали провести інвентаризацію всіх антиукраїнських та мілітарних пам`ятних знаків на території області і рекомендувати місцевій владі демонтувати ті, що не відповідають чинному законодавству.

Пам`ятний знак на могилах воїнів УПА в районі гори Хрещата теперішнього Підкарпатського воєводства було зруйновано у квітні цього року за рішенням польської влади, якраз напередодні Великодня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *