ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко вимагала від Вінського не звільняти директора аеропорту "Львів"

Львівський портал

|

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко вимагала від міністра транспорту Йосипа Вінського скасувати його наказ про звільнення директора львівського аеропорту. Про це міністр сказав в ефірі телеканалу Інтер.

"Я прийшов – фактично аеропорту не було, я його за 8 місяців зібрав до купи. Директор аеропорту – нульова людина. Не може реально забезпечити підготовку аеропорту до Євро", – зазначив він.

"Я одну догану зробив керівнику, другу догану. Поставив питання про його звільнення. Це було десь в грудні місяці. Заборона категорична: не чіпай його. Я кажу: людина не працює, валить справу, випадає Львів з Євро, давайте вирішувати питання", – зазначив Вінський.

"Так тривало майже півроку. Остання крапка була буквально місяць назад, коли ми провели перевірку по безпеці і виявилася страшна ситуація: приїхала група і сказала, що треба закривати аеропорт", – розповів міністр.

Він зазначив, що "коли була перевірка на пронесення вибухових речовин, вибухівку пронесли, поставили під шасі літака і ніхто не зупинив цих людей".

"Діти гралися на злітній смузі аеродрому, а це Скнилівський аеродром, на якому була відома трагедія", – сказав він.

"Зрозуміло, що я радикально прийняв рішення, написав наказ і звільнив керівника аеропорту. Дзвонить прем`єр-міністр Юлія Тимошенко: відміни свій наказ", – заявив Вінський.

"Я сказав, що відміняти не буду, оскільки це моя відповідальність і це закон мені передбачає. Якщо ви вважаєте, що я не правий – збирайте Кабмін. Рішенням Кабміну маєте право відмінити наказ і забирайте в управління Кабміну цей аеропорт і відповідайте за ситуацію", – сказав міністр.

Він наголосив, що "цей конфлікт триває і зараз".

"Звільнений начальник аеропорту не запускає виконуючого обов`язки і це триває три тижні", – сказав Вінський.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *