ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний звинувачує Мінпаливенерго в подорожчанні пального

Львівський портал

|

У зв`язку з сьогоднішньою ситуації із ціноутворенням на ринках бензинів, Антимонопольний комітет висловив незгоду з підходами аналітично-експертної групи при Мінпаливенерго до формування «цінового коридору» на пальне і вважає їх сумнівними. Про це заявив виконувач обов`язків Голови АМКУ Олександр Мельниченко, повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України.

Мельниченко переконаний, що ціна, яку розробляє ця група, має виключно рекомендаційний характер і не повинна впливати на цінову політику нафтотрейдерів. Кожен оператор повинен самостійно визначати свої ціни, виходячи з маркетингових міркувань тощо, і повинен до копійки довести обґрунтованість встановленої ціни.

«Я сподіваюся, що Мінпаливенерго, яке очолює експертну групу, здатне взяти на себе відповідальність за існуючу ситуацію на ринку пального і такі підходи, з якими ми, як орган, що захищає конкуренцію, не можемо погодитися», – наголосив він.

Окрім того Мельниченко офіційно звернувся до Держспоживстандарту для перевірки якості так званих «іменних» марок бензину А-95 та дизельного пального у випадках відсутності на АЗС звичайних видів цих нафтопродуктів. «Підставою для цього є те, що в Україні відсутні стандарти якості для «іменних» бензинів, що ставить під сумнів їх «покращену» якість, а відтак і правомірність їх продажу за вищими цінами, що може свідчити про ознаки недобросовісної конкуренції», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *