ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині примарний блок Яценюка уже випереджає за рейтингами БЮТ

Львівський портал

|

Найкращі перспективи на виборах до Верховної Ради України має Блок Юлії Тимошенко. За цю політичну силу висловили готовність проголосувати більше чверті опитаних (27,4%). Такі результати соціологічного опитування сьогодні на прес-конференції озвучив президент Українського фонду «Громадська думка» Володимир Подгорнов.
Водночас він зазначив, що під час згадуваного опитування не було внесено до переліку питань ймовірного блоку Арсенія Яценюка. За словами В.Подгорнова, у випадку появи блоку Яценюка, показники вподобань громадян Львівщини суттєво корегуються. Так, за політичну силу, очолювану колишнім спікером готові віддати свої голоси на сьогодні 28% мешканців області, тоді як рейтинг БЮТ понизиться до 21%.
Окрім того, ВО «Свобода» підтримують 15% опитаних, НСНУ – 9,5%, Партію регіонів – 3,4% та КУН – 2,25%. Інші політичні сили отримали 1%, або менше одного відсотка.
Схожим є розподіл голосів потенційних виборців щодо політичних сил, які візьмуть участь у виборах до Львівської обласної ради. Лідируючі позиції (25,3%) займає БЮТ, на користь Во «Свобода» висловились 18% респондентів. А також шанси потрапити до Львівської облради мають НСНУ (7,8%), Партія регіонів (3,3%) та ГП «Пора» (3,2%).
На президентських виборах найбільшою підтримкою жителів області також користуються А.Яценюк та Ю.Тимошенко. за першого з названих політиків планують голосувати майже третина опитаних (32,1%), а за діючого прем’єр-міністра 18,6%. За Віктора Ющенка готові віддати свій голос 8,17% мешканців Львівщини.

Соціологічне дослідження проводилося серед 1200 респондентів у Львівській області й було виконане на замовлення Львівської обласної ради.
Терміни проведення опитування – 15 травня – 10 червня 2009 року. Генеральною сукупністю дослідження було населення Львівщини віком від 18 років і старше. Для збору інформації застосовувалося стандартизоване інтерв’ю «обличчям до обличчя» в оселі респондента. Помилка репрезентативності становить +/-2,2%.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *