На Львівщині рятували річку Рожанку: зібрали майже 200 мішків сміття

Львівський портал

|

У селах Верхня та Нижня Рожанка, що у Сколівському районі  Львівської області, рятували річку Рожанка від побутових відходів. Учасникам акції вдалося прибрати трикілометрову смугу уздовж річки та зібрати близько 200 мішків сміття. Про це повідомляють організатори  проекту «Чиста вода».

Акція відбулася вже вдруге – ще у червні 2007 року організатори вперше провели очистку річки  від побутових відходів. Тоді найбільше вразила реакція місцевих мешканців : «Навіщо прибирати? Вода все забере!», які, проте,  не могли дати відповідь на запитання, куди ж забирає вода все сміття. Цього разу до толоки долучилися і учні сільських шкіл Верхньої та Нижньої Рожанок.

Передумовою проекту «Чиста вода» стало сильне забруднення русла річки Рожанки побутовими відходами. У селах вже більше двох років проводиться робота по збору та вивозу ТПВ. З червня 2007 року по червень 2009 року спеціалізований автомобіль щомісяця збирав сміття, накопичене мешканцями. За цей період вдалося вивезти більше 600 м. куб. відходів, які могли потрапити у річку та лісову смугу. Окрім цього з місцевими мешканцями постійно проводилась інформаційно-роз`яснювальна робота, яка включала проведення екоосвітніх занять у школах, конкурсів та зелених толок. І як результат, на сьогоднішній день, майже вдвічі зменшилась кількість сміття у річці.  

Організаторами толоки виступили Ротарі клуб «Львів-Леополіс» та підприємство «ЕКО-Львів», яка займається вивозом побутових відходів у Львові. До заходу також долучилися активісти студентського братства НУ «Львівська політехніка».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *