ОСТАННІ НОВИНИ

Парламент заборонив курити майже всюди

Львівський портал

|

Верховна Рада ухвалила в цілому закон №210 "Про внесення змін та доповнень до закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров`я населення" (щодо приведення деяких положень у відповідність Рамковій конвенції із боротьби проти тютюну)". За відповідне рішення проголосували 345 депутатів з 427 зареєстрованих в залі.

Основною метою прийнятого закону є приведення положень закону України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров`я населення" у відповідність до Рамкової конвенції Всесвітньої організації охорони здоров`я із боротьби проти тютюну.

Згідно з законом, зокрема, реалізація (продаж) тютюнових виробів, предметів, пов`язаних з їх вживанням, особам, які не досягли 18 років, а також реалізація (продаж) тютюнових виробів в упаковках, що містять менше, ніж 20 сигарет або цигарок, чи поштучно (крім сигар) забороняються. Законом можуть встановлюватися й інші обмеження щодо реалізації (продажу) тютюнових виробів.

Забороняється куріння тютюнових виробів у громадських місцях, у тому числі:

– у закладах охорони здоров`я, навчальних закладах незалежно від форми власності і підпорядкування;

– у спортивних спорудах;

– у закладах, підприємствах та організаціях культури;

-у залах чекання пасажирів на залізничних, авто – і аеровокзалах;

– у вагонах поїздів, автобусах, таксі, включаючи маршрутні таксі, тролейбусах, трамваях, метрополітені;

– у ліфтах жилих будинків.

Куріння тютюнових виробів забороняється на територіях дитячих майданчиків.

В інших місцях та на робочих місцях куріння тютюнових виробів дозволяється лише у спеціально відведених для цього місцях. Власник або уповноважені ним особи чи орендарі відповідних споруд, окремих приміщень зобов`язані відвести місця для куріння, обладнані витяжною вентиляцією чи іншими засобами для видалення тютюнового диму, а також розмістити наочну інформацію про розташування таких місць та про шкоду, якої завдають здоров`ю людини куріння тютюнових виробів чи інші способи їх вживання.

 РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *