ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина друга в Україні за темпами приросту інфляції

Львівський портал

|

За темпами приросту інфляції у рейтингу регіонів за травень Львівщина перебувала на другому місці. У травні 2009 року темпи інфляції в Україні та Львівській області знизились і становили відповідно 0,5% і 0,1%. Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.
З початку 2009 року (за січень-травень) приріст споживчих цін в Україні становив 7,4%, у Львівській області – 7,7%. У відповідному періоді 2008 року темпи інфляції були майже удвічі вищими і становили в Україні 14,6%, у Львівській області – 15,5%.

Стримуванню інфляції в області сприяло кілька причин: продовжувалось сезонне зниження цін на молочні продукти (в межах 1% – 3%) і яйця (на 13%), дешевшими стали свіжі огірки (на 40%), помідори (на 12%), фрукти (на 11%), свинина (на 3%), масло вершкове, яловичина (на 2%), знизились ціни на медикаменти (у середньому на 3%).
Разом з тим у продовольчій групі відбулось підвищення цін на моркву – на 34%, капусту свіжу – на 18%, буряки – на 16,8%, морозиво – на 11%, цукор – на 7%, птицю – на 6%, картоплю, каву розчинну – на 5%. На 12% подорожчали тютюнові вироби.
На інші види товарів і послуг значної зміни цін не було. Однак зафіксовано зростання цін на абонентну плату за користування стаціонарним телефоном (на 8%), підвищення вартості послуг санаторно-курортних установ (на 4%), медичних установ (на 3%) та подорожчання нафтопродуктів (на 2%).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *