ОСТАННІ НОВИНИ

Восени депутати міськради візьмуться за порушників спокою львів`ян

Львівський портал

|

На початку вересня 2009 року на сесії Львівської міської ради планують голосувати і ухвалити правила щодо дотримання тиші у громадських місцях на території міста. Про це сьогодні, 9 червня, заявив під час громадських слухань депутат Львівської міської ради, Анатолій Забарило.

Нині  керівники підприємств, а також мешканці міста досить легковажно ставляться до проблеми щодо належного дотримання тиші. Гучні крики, спів, свист, гра на музичних інструментах лунає після десятої вечора. А. Забарило радить звертатися до відповідних установ. Якщо, наприклад, людям заважає невгамовний сусід, то варто скористатися послугами міліції, якщо ж турбують «шуми» з сусіднього бару – треба йти  до санітарно – епідеміологічної служби. В майбутньому для боротьби з порушниками, можливо, залучать  і муніципальну дружину.

Той, хто продовжуватиме заважати  спокою мешканців міста, буде платити штраф від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів. Посадова особа сплачуватиме від 15 до 30 мінімумів. Якщо громадянин був притягнутий до адміністративного стягнення, вартість штрафу збільшується до 30 неоподатковуваних мінімумів. А також з конфіскацією засобів-«винуватців» порушення тиші. Посадовець в такому випадку буде сплачувати від 50 до150 неоподатковуваних мінімумів.

Як зазначив А. Забарило, це питання є надзвичайно важливе для міста. Адже порушення тиші увечері є причиною нервових розладів серед населення. Позаяк шум скорочує життя людини на 10-12 років.        

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *