ОСТАННІ НОВИНИ

Політрада Партії регіонів підтримала позицію Януковича - Писарчук

Львівський портал

|

Політрада Партії регіонів одноголосно підтримала заяву лідера цієї політичної сили Віктора Януковича щодо можливої коаліції з БЮТ, повідомив «Львівському порталу» народний депутат України Петро Писарчук.

«Щойно закінчилася Політрада партії, яка одноголосно схвалила вчорашню заяву Віктора Януковича з приводу можливої коаліції з БЮТ і  підтримала позицію лідера. В чім була проблема? Що під гаслом боротьби з кризою у державі могли статися непоправимі речі, фактично узурпація влади.  І всі балачки,  про те, що ініціатором таких змін була Партія регіонів, є м`яко кажучи, неправдою» – зазначив П.Писарчук.  

За його словами, головне у цих переговорах – це засади об`єднання. «Наша партія завжди говорила, що готова до об`єднання задля добра держави. Але на яких засадах? На тих засадах, що їх пропонували партії, давалися такі хабарі, пропонували легкий шлях, буцім то хотіли купити Януковича легким шляхом до посади президента. Мовляв, нащо їздити по країні, у парламенті раз-раз вибрали і все. Є така практика у Європі, у 9 країнах вибирають президентів у парламентах.  А ми народу щось понарузказуємо, що це буцім для його ж добра. Але це було б катастрофою для України і для нашої політичної сили» – наголосив народний депутат.

Водночас він зауважив, що Львівській обласній раді, яка колись вимагала заборонити Партію регіонів, варто було б «зняти кашкета і вибачитися, бо фактично Україну від тих загрозливих тенденцій, про які говорили  на сесії обласної ради і з якими частково можна погодитися, не стало завдяки мудрій позиції Партії регіонів».

П.Писарчук зауважив, що лідер Партії регіонів вважає, що треба йти на вибори, аби отримати кредит довіри від людей.

«Позиція Януковича така – треба йти до виборців, отримати від них вотум довіри. Юлії Володимирівні  також треба казати, що коли вона пройде, то вона заради України об`єднуватиметься з усіма політичними силами, в тім числі, і з Партією регіонів. Пам`ятаєте, як Юлія Володимирівна розпинала Мороза «за зраду», що він пішов в коаліцію з регіонами. А  нині вона уже власне об`єднання з регіоналами не вважає зрадою. А виборці може  вважають по іншому. Після виборів будемо об`єднуватися з тими, кому довірить народ і немає тут ніяких питань. Янукович сьогодні на політраді застеріг, щоби не дай Бог,  не було неправди. Кампанію президентську він ставив завдання проводити дуже виважено і толерантно» – сказав П.Писарчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *