ОСТАННІ НОВИНИ

За фактом Голодомору у 17 областях України створено слідчі групи

Львівський портал

|

В рамках кримінальної справи, яку порушила СБУ за фактом вчинення геноциду в Україні у 1932-1933 роках, у 17 областях України, що постраждали від голодомору, створені спеціальні слідчі групи. Про це сьогодні заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.

Наливайченко повідомив, що Українським інститутом національної пам’яті вже встановлено імена 882 510 осіб, які загинули під час геноциду. На даний час опрацьовуються документи, опитуються свідки, встановлюються приховані місця масових поховань людей, що стали жертвами штучно створеного голоду.

«Отримано серйозні докази того, що спеціально створені каральні загони вилучали у селян не тільки збіжжя, а й худобу, посуд та інше значення, а відтак, люди були приречені на голодну смерть. До того ж, існують документи, які свідчать про масові розстріли людей, які намагались чинити спротив або просто говорити про факт голоду», – розповів голова СБУ.

За словами Наливайченка, завдання слідчої групи – здійснити якісний збір доказів і свідчень та передати справу до суду. «У цій кримінальній справі є серйозна судова перспектива», – додав він.

Нагадаємо, Служба безпеки України має список із 136 осіб, яких вважають винними в Голодоморі в Україні в 1932-1933 роках. Пише «proUA».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *