ОСТАННІ НОВИНИ

Перспектива українських міст приймати Євро-2012 не є "остаточно визначеною", - Ющенко

Львівський портал

|

Перспектива Харкова, Києва, Донецька та Львова приймати Євро-2012 не є "остаточно визначеною". Про це повідомив сьогодні під час засідання Координаційної ради з питань підготовки до Євро-2012 Президент України Віктор Ющенко.

"Необхідно працювати, щоб отримати статус міст, що приймають чемпіонат", – сказав він. Говорячи про готельну інфраструктуру, В.Ющенко зазначив, що через відсутність конкуренції вартість готельних послуг в Україні є завищеною.

В свою чергу віце-прем`єр Іван Васюник, коментуючи ситуацію з розвитком аеропортів, зазначив, що уряд повинен виділити від 50 до 100 млн грн на реконструкцію кожного з аеропортів в разі, якщо не знайдуться приватні інвестори.

Також він заявив про можливість залучення коштів ЄБРР для аеропортів в сумі 300 млн євро під державні гарантії з виплатою кредиту впродовж 20 років. Він не виключив передачу аеропортів після їх реконструкції в концесійне управління. І.Васюник також заявив, що на засіданнях Кабміну 3 та 10 червня уряд внесе зміни до державної цільової програми по підготовці до Євро-2012, зокрема в частині забезпечення державних фінансових гарантій в реалізації проектів чемпіонату.

Зі свого боку, В.Ющенко вважає за доцільне залучати кошти під урядові гарантії для реалізації проектів в рамках Євро-2012.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *