ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні планують створити Антикорупційне бюро

Львівський портал

|

Уряд розробляє національний план заходів, спрямованих на боротьбу з корупцією. Про це повідомив Уповноважений Уряду з питань антикорупційної політики Юрій Сухов під час зустрічі з Президентом групи держав проти корупції GRECO Драго Косом, передає Управління у зв`язках зі ЗМІ Секретаріату КМУ.

Юрій Сухов зауважив, що згідно з планом, основними складовими у протидії корупції визначено проведення роботи з громадськістю, впровадження громадського контролю за всіма процесами та налагодження взаємодії профільних органів та супроводження антикризових законопроектів. Він також додав, що найближчим часом до парламенту буде подано урядовий законопроект про антикорупційне бюро.

Урядовий уповноважений також звернувся до Президента групи держав проти корупції GRECO з проханням надати підтримку у здійсненні експертизи при підготовці відповідного законопроекту для приведення його до норм світового законодавства, «щоб результатом прийняття було створено орган, який дійсно боротиметься з корупцією на найвищому рівні».

Юрій Сухов також зауважив, що наразі готується пропозиція щодо утворення Координаційного комітету з реалізації антикорупційної політики, який займатиметься розв’язанням найбільш конфліктних ситуацій. За його словами, планується, що комітет очолить Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, а до складу увійдуть усі керівники центральних органів виконавчої влади.

У свою чергу Президент групи держав проти корупції GRECO Драго Кос зауважив, що Уповноважений уряду з питань антикорупційної політики має відповідати за розробку та втілення антикорупційної політики та підтримувати зв’язок з трьома ключовими гілками влади у державі – Президентом, урядом та парламентом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *