ОСТАННІ НОВИНИ

"Свобода преси" в Україні: не ту країну назвали Гондурасом

Львівський портал

|

Україна посіла 115-те місце у черговому рейтингу "Свободи преси", який презентувала правозахисна організація Freedom House. 

Дослідження проводилося у 195 країнах, у 70 (36%) з яких преса визнана вільною, в 61 (31%) – преса частково вільна і в 64 (33%) країнах – преса не вільна, передає "Українська правда". 

Українська преса визнана частково вільною. 115-те місце разом з нею розділили Кувейт та Мексика. 

Краща ситуація зі свободою преси, ніж в Україні, визнана у Нігерії та Індонезії. 

Перші сходинки вже традиційно посіли Ісландія, Фінляндія, Норвегія, Данія, Швеція, Бельгія та Люксембург. Преса у цих країнах визнана вільною. 

Німеччина посіла 18-те місце, США – 24-те, Канада та Велика Британія – 27-ме, Франція – 38-ме, Польща – 49-те місце, Гондурас – 107-ме. 

Росія у 2009 році посіла 174-те місце, перед нею йдуть Азербайджан, Казахстан і Таджикистан, які поділили 168-ме місце. 

На останньому 195-му місці опинилася Північна Корея, перед нею – Туркменістан. 

В позаминулому році Україна посіла 92 місце в рейтингу свободи слова міжнародної організації "Репортери без кордонів". Вона поділила його з Малаві. До першої десятки увійшли Ісландія, Норвегія, Естонія, Словаччина, Бельгія, Фінляндія, Швеція, Данія, Ірландія та Португалія. Таким чином, найвищі місця в рейтингу свободи слова посідають переважно країни Північної Європи. 

Всього в рейтингу 169 країн. Всі країни Євросоюзу показали дуже високий рівень свободи слова, і лише Болгарія (51-е місце) і Польща (56-е місце) відстають від цих показників. 

За повідомленням NEWSru.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *