ОСТАННІ НОВИНИ

Суд знову визнав, що мером Львова має бути Любомир Буняк

Львівський портал

|

30 квітня відбулося засідання Київського Апеляційного адміністративного суду, на якому було підтверджено попереднє рішення Шевченківського суду Києва від 27 грудня 2005 року щодо поновлення Любомира Буняка на посаді міського голови Львова. Про це повідомив сьогодні у коментарі «Львівському порталу» екс-мер Львова Любомир Буняк.

«Тепер уже справа не за мною, а за виконавчою службою. Постанова суду вступила у законну силу за рішенням суду, який поновив мене на посаді. Постанова має бути виконана і крапка. І при чому негайно. Саме так зазначено у рішенні: постанова підлягає негайному виконанню», – зазначив Л. Буняк.

Він також повідомив, що сьогодні побував у міській раді й поставив до відома юридичну службу мерії. «Я не хочу, щоб це було за спиною, вважаю, що такі речі необхідно робити етично. Думав, що є Садовий (міський голова Львова – «Львівський портал»), але мені повідомили, що він тиждень перебуватиме у відпустці. Отже, наступного тижня я і його поставлю до відома, а також подам документи у виконавчу службу. Вони негайно повинні відновити мене на посаді. Яким чином це має бути зроблено, хай скаже юридична служба чи депутати, чи ця ж виконавча служба», – додав поновлений судом міський голова. 

Водночас Л.Буняк зазначив, що усі ухвали, котрі були прийняті після відсторонення його з посади міського голови, за рішеннями судів є визнані недійсними. За його словами, суд також постановив: «Визнати протиправним розпорядження секретаря Львівської міської ради, в. о. міського голови З. Сірика №769 від 28.09.2005 р. про вступ до виконання повноважень міського голови в частині виконання ним повноважень міського голови міста Львова від 27.12. 2005 року». 

«Ситуація не є простою і не є приємною. Все, що підписував Сірик, зараз не має легітимної сили. Однак як надалі розвиватиметься ситуація, я не знаю. Не я затіяв цю справу, а депутати, то чому зараз я маю за них думати. Мені повинні заплатити за вимушений прогул, нарахувати трудовий стаж, а можливо далі постане справа щодо моральної компенсації. Треба зробити перший крок, я повинен бути відновлений у повноваженнях міського голови», – резюмував Л.Буняк.

Нагадаємо, 27 грудня 2005 року Шевченківський суд Києва поновив Любомира Буняка на посаді міського голови, після того як 27 вересня того ж року депутати Львівської міськради достроково припинили його повноваження. Згодом Апеляційний суд залишив у силі це рішення. Депутати Львівської міської ради натомість наприкінці грудня 2005 року прийняли повторне рішення про дострокове припинення повноважень Л.Буняка на посаді міського голови. Це рішення, зі свого боку, було опротестовано прокурором Львова. Буняк також оскаржив це рішення у Шевченківському районному суді Києва і виграв справу. ЛМР програла в апеляційному суді, оскаржуючи рішення про поновлення Буняка на посаді мера Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *