ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині обговорили потенціал Яворівського національного парку

Львівський портал

|

У Яворівському національному природному парку відбувся семінар-практикум "Туристично-рекреаційний та еколого-просвітницький потенціал Яворівського національного природного парку: стан та перспективи використання". Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

У семінарі взяли участь представники Державної служби заповідної справи України, Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області, керівників та спеціалістів національних природних парків "Вижницький", "Гуцульщина", "Синевир", Карпатського, та Яворівського національних природних парків, природного заповідника "Горгани", регіональних ландшафтних парків "Равське  Розточчя", "Знесіння".

Метою семінару став обмін досвідом з питань ефективного використання туристично-рекреаційного потенціалу територій природно-заповідного фонду на базі Яворівського національного природного парку.

Перед присутніми виступили головний спеціаліст Державної служби заповідної справи України В. Гетьман, перший заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області С. Татух та співробітники Яворівського національного природного парку – фахівці з економічної, еколого-освітньої та рекреаційної діяльності. Директор Яворівського національного природного парку М. Біляк поінформував колег про проблематику вибору та облаштування зон стаціонарної рекреації даної природоохоронної установи. Працівники парку поділилися досвідом стосовно еколого-економічних форм фінансового контролю за рекреаційною діяльністю, засобів іміджування рекреаційної діяльності та екологічної освіти, як чинника формування екологічної культури.

Крім того, гості семінару ознайомилися з територією Яворівського національного природного парку, відвідавши зони стаціонарної рекреації "Верещиця" та "Лелехівка", на власні очі побачили організацію рекреаційної діяльності. Також побували на Головному європейському вододілі, відвідали одну із святинь регіону – Крехівський монастир та урочище "Мочари", де в недалекому майбутньому реалізується проект "Українська оселя", тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *