ОСТАННІ НОВИНИ

Європейські партнери передають Львову досвід допомоги особам з аутизмом

Львівський портал

|

 У рамках програми тристоронньої польсько-німецько-української співпраці та реалізації комплексного проекту «Невидимий громадянин», у Львові 22-24 травня відбувається міжнародна конференція «Аутизм: окремий шлях», організатором якої є Благодійний фонд взаємодопомоги та захисту дітей з аутизмом «Контакт» за партнерства із Львівською міськрадою.

  Згідно з даними досліджень британських вчених, кожна 68-а дитина у світі народжується з проблемами спектру аутизму. Тож актуальність проекту полягає у необхідності зміни суспільної свідомості у сприйнятті осіб з аутизмом та створення передумов для їх адаптації у соціумі, зокрема у громаді Львова, у потребі тісної міжнародної співпраці у напрямку пошуків шляхів всебічної допомоги особам з аутизмом з подальшою передачею львівського досвіду, співвимірного із найкращими європейськими аналогами, на загальнонаціональний рівень.

Аутизм є розладом розвитку, який виражається у специфічному та відмінному від нормального сприйнятті оточуючого світу, що призводить до ряду проблем і, відповідно, страждань. Аутизм вражає всі сфери розвитку дитини. Особи з аутизмом мають специфічні труднощі із встановленням та підтриманням контактів з іншими людьми, навіть з батьками, проблеми із наслідуванням суспільної поведінки, розлад уяви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *