ОСТАННІ НОВИНИ

Фестиваль дитячого читання у Львові відвідало понад 30 тис. осіб

Львівський портал

|

Понад 30 тисяч дітей та їхніх батьків відвідали ІІІ фестиваль дитячого читання «Форум видавців – дітям», який проходив протягом 7-9 травня у Львові. Упродовж фестивалю для відвудавачів відбулося 283 акції. Про це повідомляє ГО «Форум видавців».

На «Форумі видавців – дітям» були представлені 63 видавництва дитячої літератури та періодики та 48 видавництв навчально-педагогічної літератури та закладів освіти. Учні 37 шкіл Львова відвідали заходи фестивалю, серед яких – дитяча книжкова виставка-ярмарок, виставка «Освіта 2009», презентації дитячих видавництв та авторські зустрічі, різноманітні майстер-класи, книжкові конкурси та лотереї.

У рамках Фестивалю дитячого читання відбулися 7 виставок, 82 презентації дитячих видавництв та авторські зустрічі, 105 майстер-класів 57 видів та багато інших цікавих заходів. Акція «Жирафа з Вільнюса вітає Львів» відбулась за участі письменника та художника з Литви Кестутіса Каспаравічюса.

У рамках Фестивалю до Львова на нагородження з’їхалися 54 переможці всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України-2009», який охопив 136 тис. 112 юних книголюбів з усіх куточків України. Також дитяче журі у складі найкращих юних читачів України на засіданні 7 травня визначило переможців конкурсу «Найкраща дитяча книжка Фестивалю» у трьох номінаціях:

«Книжка для найменших»: Мар’яна Савка «Чи є в бабуїна бабуся?» («Видавництво Старого Лева», м. Львів);

«Книга, яку варто читати»: Костянтин Матвієнко «Час настав» (Видавництво «Теза», м. Вінниця);

«Я пізнаю світ»: Тетяна Мартиняк «Статеве дозрівання до 16» (Видавництво «Пегас», м. Харків).

Фаховою дискусією з проблематики дитячого книгочитання стала міжнародна науково-практична конференція «Дитина читає…», участь в якій взяли 111 експертів з України, Німеччини, Польщі та Росії. У рамках конференції відбулося 8 семінарів та було виголошено 18 доповідей.

Також другий рік поспіль паралельно з фестивалем дитячого читання за сприяння Міністерства освіти і науки України відбувається виставка-семінар освітніх технологій, навчальної та методичної літератури і закладів освіти «Освіта 2009». У рамках виставки-семінару пройшли ІV Міжнародний колоквіум «Європейський вимір української освіти», 25 освітніх семінарів, презентацій та колоквіумів-тренінгів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *