ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській мерії запустили програму «Перший кар’єрний крок»

Львівський портал

|

Пройти стажування у Львівській міській раді стало ще легше. В мерії розпочалася програма «Перший кар’єрний крок», в рамках якої львівські студенти мають можливість працювати разом із посадовцями, втілити запропонований проект, отримати рекомендації для майбутніх роботодавців. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

На сьогодні в мерії працює близько десяти груп волонтерів, які розробляють спеціальні проекти у різних управліннях міськради.

Студенти мають унікальну можливість реалізовувати свої проекти за підтримки міських посадовців. «Сьогодні до нас приходить чимало студентів, які хочуть працювати в міських органах влади. Багато з них приходить з реальними проектами, які й реалізують тут. Для них це можливість проявити свої лідерські якості, навчитися працювати в команді.  А ми формуємо команду майбутніх підприємців, майбутніх фахівців, мешканців, які не з телебачення будуть знати, що таке державна служба, це наші майбутні кандидати на конкурсах, які будуть знати специфіку роботи із середини. Вони проводять дослідження, пишуть проекти, допомагають в організації проведення», – говорить заступник начальника відділу кадрів Галини Бордун.

Зокрема, в управлінні освіти, працює група волонтерів, які розробляють проект створення єдиного освітнього округу на базі дошкілля, молодшої, середньої та старшої школи. Волонтери працюють вже протягом півроку, і мають чимало напрацювань. Цікавий проект реалізується і в управлінні внутрішньої політики. Волонтери ознайомилися із структурою Львівської МР, її функціями та обов’язками, організовують екскурсію коридорами Ратуші. Цей проект має назву «Відкрита влада».

Долучилися волонтери й до реформування міської диспетчерської та створення Call-center, який передбачає: оновлення контактної бази телефонів та електронних адрес ЛКП, здійснення постійного контролю перевірки виконання звернень громадян, що поступають на гарячу ліню, здійснення поетапного переходу на електронну форму подачі та контролю виконань звернень мешканців.

А учасників проекту «Таємний клієнт» нагородили. Волонтери отримали подяку від директора департаменту «Адміністрації міського голови» та подарунки. В свою чергу, студенти, вислови бажання співпрацювати з мерією й надалі.

«Іноді студенти мають дуже поганий досвід – приходячи на практику в різні установи вони варять каву та перебирають купи непотрібних документів. У нас все інакше. Кожна людина, яка до нас  прийшла залучається до певного проекту, має конкретну роботу, отримуючи чітку інструкцію своїх дій. Ми витрачаємо чимало часу на роботу з молоддю, але ця робота дає гарні результати», – розповіла начальник управління внутрішньої політики Наталя Міхнова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *