ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині мешканці добровільно здали 229 одиниць вогнепальної зброї

Львівський портал

|

Під час місячника добровільної здачі зброї на Львівщині мешканці здали 229 одиниць вогнепальної зброї. Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю ГУ МВС у Львівській області.

Зокрема, мешканці добровільно здали 25 одиниць нарізної зброї армійських зразків, 10 – мисливської нарізної зброї, 100 – мисливської гладкоствольної (з яких 20 зареєстрованої в ОВС), 85- газових пістолетів і револьверів (з яких 73 вже зареєстровані). Крім того здано

три спецзасоби для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, 51696 шт. боєприпасів різного калібру до вогнепальної зброї (з них 278 шт. боєприпасів до вогнепальної зброї армійських зразків, 51040 шт. – до нарізної мисливської зброї, 378 шт. боєприпасів до гладкоствольної мисливської зброї); 47 шт. боєприпасів (з яких 18 снарядів, 26 мін, 3 гранати). Впродовж квітня з числа добровільно зданої мисливської зброї і спецзасобів зареєстровано в особисте користування 34 одиниці гладкоствольної мисливської зброї та дві одиниці газової.

Нагадаємо, що з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї та вибухівки, профілактики злочинів, пов`язаних із їх використанням, у квітні цього року органами внутрішніх справ проводився місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Зброю  під час місячника можна не лише здати для подальшого знищення, а й зареєструвати і залишити для користування. Громадяни, які добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *