ОСТАННІ НОВИНИ

Прес-служба МВС закликає не розповсюджувати інформацію про «франкфуртський інцидент»

Львівський портал

|

ДЗГ МВС України розповсюдило заяву щодо інциденту в аеропорту Франкфурта-на-Майні, що трапився з делегацією на чолі із міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком. Подаємо текст заяви:

«Останніми днями у вітчизняних засобах масової інформацію активно обговорюється інцидент, що трапився 4 травня в транзитній зоні аеропорту Франкфурта, де представники німецької авіакомпанії "Люфтганза" відмовились брати на борт літака, що прямував до Республіки Корея, українську делегацію на чолі з Міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.
При цьому журналісти та політики безапеляційно звинувачують українських громадян, у тому числі Юрія Луценка, в неправомірних діях, посилаючись лише на повідомлення закордонних ЗМІ, у тому числі вміщені ними коментарі представників правоохоронних органів іншої країни та іноземної авіакомпанії. Як наслідок, цілком невинний інцидент, пов`язаний із запізненням української делегації на рейсовий літак, почав «обростати» надуманими подробицями та безглуздими звинуваченнями на зразок «сильного степеню сп`яніння» неповнолітнього й не цілком здорового сина Міністра, вигаданий «дебош» Юрія Луценка в транзитній зоні аеропорту, який начебто закінчився «пораненням чотирьох поліцейський» тощо, що абсолютно не відповідає дійсності.

Департамент зв`язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України висловлює здивування такому підходу до оцінки дій високих посадових осіб держави, «захисту» наших громадян та міжнародного авторитету України. Вважаємо, що припущення, оцінки та висновки щодо правомірності дій тих чи інших посадових осіб повинні робитися не на повідомленнях зарубіжних засобів масової інформації та коментарях третіх осіб, а на основі фактів (документів, відеоматеріалів, свідчень тощо), зафіксованих правоохоронними органами зарубіжної держави та переданими українській стороні в офіційному порядку.

З огляду на це МВС України закликає журналістів і політиків не розповсюджувати неперевірену інформацію про «франкфуртський інцидент», утриматися від коментарів та оцінок дій Міністра, не підкріплених офіційними матеріалами. Просимо також рахуватися з такими загальноприйнятими правовими нормами як «презумпція навинності» та право кожної людини на приватне життя».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *