ОСТАННІ НОВИНИ

На форумі видавців „Видавництво Старого Лева” презентує шість новинок

Львівський портал

|

Під час ІІІ фестивалю дитячого читання «Форум видавців – дітям», львівське «Видавництво Старого Лева», яке спеціалізується на дитячій літературі, встановить власний рекорд – презентує одразу шість новинок. Про це повідомляє

У серії „Казки Старого Лева” видавництво видало „Чудеса Маленького Міста” Ґурама Петріашвілі – „грузинського Андерсена”, який вже багато років живе у Києві (ілюстрації – Марини Шутурми). Це казки про звичайні міські чудеса, філософія яких мало кого залишить байдужим. Ґурам Петріашвілі особисто завітає на презентацію книги.

У популярній серії «Обережно: дівчатка!» видавництво презентуватиме книгу „Сорокопуди, або як Ліза і Стефа втекли з дому” київського письменника Івана Андрусяка (художник – Оксана Мазур) – про те, як дві сестрички, занудьгувавши у бабусі на селі, вирушили на пошуки справжніх пригод… Автор книги, а також дівчатка, які стали прототипами її героїнь також завітають на презентацію новинки.

Крім того, видавництво презентує нову серію – „Чотири лапи”, книжки у якій розповідатимуть про братів наших менших. Перша ластівка – „Пригоди та походеньки Барда” литовського письменника Йонаса Авіжюса у перекладі Дмитра Чередниченка (художник – Івета Ключковська). Вихід цієї новинки має соціальний підтекст: частину коштів від продажу книжки під час дитячого Форуму видавництво передасть у Львівський притулок для бездомних тварин.

Серія „Дивовижні світи” поповнилася „Новими пригодами Солом`яника та Бляшаного Лісоруба” американського класика Лімана Френка Баума (художник – Олена Левська).

«На десерт» для юних книголюбів – оновлені перевидання двох популярних книг Туве Янсона з його ж ілюстраціями – „Мемуари Тата Мумі-троля” і „Небезпечне літо”. Цього разу пригоди мумі-тролів вийшли у зручному міні-форматі. 

 

Проведе „Видавництво Старого Лева” й кілька масштабних акцій. Зокрема, кожен охочий юний друг сучасного англійського письменника Джеремі Стронґа, популярного автора серії «Читання для реготання», зможе приєднатися до написання «Суперлист до дядечка Стронґа від львівських дітей». Це послання видавництво передасть адресатові – й таким чином запросить його до Львова. Заразом із написанням суперлиста відбудеться костюмоване дефіле літературних героїв із творів Стронга і конкурси «Міс Гармидер» та «Новий прикид для фараона».

„Форуму видавців – дітям” відбудеться у Львові 7-9 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *