ОСТАННІ НОВИНИ

Котельню на вулиці Медової Печери, 54 планують перевести на альтернативне паливо

Львівський портал

|

ЛМКП «Львівтеплоенерго» планує перевести на альтернативне паливо котельню в Личаківському районі міста (на вул. Медової Печери, 54), яку обслуговує Львівський Геріатричний інтернат. На даному етапі уже укладена угода на проектні роботи, розробляються проектні пропозиції, до закінчення літа заплановано погодити проект і розпочати монтажні роботи, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як розповів заступник директора ЛМКП «Львівтеплоенерго» з питань перспективного розвитку підприємства Володимир Прокопович, обладнання котельні на вул. Медової Печери морально зношене і фізично застаріле. «Враховуючи вимоги сьогодення, планується добудувати на цьому об’єкті котли на альтернативному виді палива – тирсі, щипі. На даному етапі розробляються проектні пропозиції, складаються техніко-економічні обґрунтування, щоб вибрати відповідне обладнання, яке доцільно і вигідно працюватиме. Поштовх до такої реконструкції більшою мірою спричинила сучасна ситуація з газом», – зазначив Володимир Прокопович.

Даний об’єкт було вибрано не випадково, Геріатричний інтернат є бюджетним закладом. В опалювальний період ця котельня споживає газу на 1 млн 400 тис. грн. При переході на альтернативне паливо ця сума значно зменшиться. 

Проектні роботи виконує ЗАТ «Інститут енергоаудиту та обліку енергоносіїв». За словами голови правління, професора НУ «Львівська політехніка» Євгена Пістуна, саме на цьому об’єкті можна реалізувати заходи з енергозбереження. «Питання енергозбереження, економії енергоносіїв слід розділяти: є загальнонаціональний масштаб і масштаб на рівні міста і на рівні кожного підприємства. Сьогодні ми тратимо 30-40 % енергоносіїв за рахунок неправильної економії. Якщо будинки утеплити, оті відсотки ми можемо зекономити. Однак, пересічна людина не є зацікавленою в економії. Якщо є лічильник газу, ми самі можемо регулювати подачу газу, щодо тепла – то його регулювати ми не маємо змоги. Тому питання енергоекономії, зокрема газу, потрібно вирішувати комплексно», – говорить Євген Пістун.

Сьогодні ЛМКП «Львівтеплоенерго» розробляє техніко-економічні показники з переходу на альтернативне паливо таких об’єктів як ТЦ «Північна», котельні «Кінескопу» і ЛАЗу, а також котельні на вул. Хлібній. Розробляється проект із заміни теплових мереж у районі вулиць Зелена-Вулецька. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *