Львову потрібно зменшувати доходів і видатки бюджету - голова бюджетної комісії

Львівський портал

|

Бюджет Львова необхідно переглянути у сторону зменшення доходів і видатків, оскільки він є нереальним. Про це у коментарі «Львівському порталу» заявив голова бюджетної комісії Львівської міської ради Андрій Стецьків. «Не треба обманювати людей. І передовсім, треба переглянути видатки, виходячи з антикризових заходів, та мінімізувати всі видатки не першої необхідності», – наголосив він.

За словами А. Стецьківа, під час завтрашнього пленарного засідання сесії ЛМР буде заслухане питання про виконання дохідної та видаткової частини бюджету міста за І квартал 2009 року. «Я думаю, ніхто не очікує, що у нас все буде гаразд. Ми розуміємо, що Львів не може жити окремо від цілої держави. Скрута відображається і на нашому міському бюджеті. Щоправда, нам вдається утримувати виконання загального фонду бюджету в частині захищених статей. Тобто, на сьогодні покриваються видатки по енергоносіях і зарплатні бюджетних установ», – зазначив він.

Дещо гірша ситуація, за словами Андрія Стецьківа, з наповненням так званого «другого кошика» бюджету, який спрямовується в першу чергу на житлово-комунальне господарство. «Там є проблеми. Але ці проблеми були прогнозованими, тому що контрольна цифра, яку скинув Кабмін, одразу була завищена і не підтверджена відповідними доходами. Я думаю, що найближчим часом доведеться її переглядати і вкладатися в реальні цифри», – сказав він.

Найгірша ж ситуація у Львові, за словами голови бюджетної комісії, з бюджетом розвитку. Крім цього, дуже погана ситуація склалася і довкола цільового фонду щодо відрахувань на інфраструктуру. Зокрема, із запланованих 25 мільйонів гривень наразі надійшов лише 1 мільйон гривень.

«Заплутана ситуація і з податком на транспортні засоби. Нам держава, приймаючи бюджет, говорила про те, що будуть підняті податки на транспортні засоби, але в силу страйків, ці податки були знижені. Відповідно, план за цим податком не буде виконаний в тому обсягу, який ми запланували», – наголосив А. Стецьків.

Відтак він наполягає на перегляді бюджету у сторону зменшення дохідної та видаткової частини.

«Підхід дуже простий – оплатити борги минулого року і вже розпочаті роботи. Початок робіт на нових об`єктах я би взагалі не планував, якщо ми не маємо підтвердження доходів. Тому що ми можемо опинитися в дуже дурній і неправильній ситуації, і те що було минулого року з площею Торговою та іншими дорогами – такого вже не буде. Буде гірше. Роботи будуть просто незакінчені. Треба жити по засобах, а не по великих міфах», – наголосив Андрій Стецьків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *