На кордонах України заробітчан інформуватимуть про можливість оформлення пенсійного страхування

Львівський портал

|

Львівська облдержадміністрація виступила з ініціативою інформувати всіх громадян України, котрі виїжджають за кордон на заробітки, про можливість добровільної участі в системі загальнообов`язкового державного пенсійного страхування громадян. Про це йшлося 27 квітня під час робочої наради з представниками регіональних підрозділів митниці, прикордонної служби та Пенсійного фонду, котру провів заступник голови Львівської ОДА Ярослав Кашуба, повідомляється на сайті ЛОДА.
Зокрема, 10 березня правління Пенсійного фонду України затвердило «Порядок добровільної участі у солідарній системі загальнообов`язкового державного пенсійного страхування громадян України, які працюють за межами України». Згідно з цим документом, усі охочі повинні подати відповідну заяву органам Пенсійного фонду: через мережу Інтернет; через контакт-центр ДП «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України»; поштою; особисто за місцем проживання. Форма заяви та договору затверджена Пенсійним фондом. Їх зразки можна отримати в органах Пенсійного фонду або на веб-сайті ПФУ – www.pfu.gov.ua . Розміри страхових внесків визначаються платниками самостійно, але не менше від мінімального (близько 200 грн) та не більше від максимального внеску (3331 грн).
Як розповів начальник головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Олексій Другов, за умови сплати страхових внесків відповідно до Порядку період добровільної участі у пенсійному страхуванні зараховується до страхового стажу.
Водночас, Ярослав Кашуба запропонував представникам митниці та прикордонної служби поширювати серед українців, які виїжджають за кордон, відповідні інформаційні буклети. Вони погодилися та попросили залучити до цього також туристичні фірми, котрі допомагають громадянам виїхати на заробітки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *