ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати облради хочуть дослідити, чому місто не відкриває музей національно-визвольних змагань

Львівський портал

|

Депутати Львівської облради на сьогоднішньому пленарному засіданні створили тимчасову контрольну комісію, яка має вивчити питання щодо створення у Львові музею національно-визвольних змагань. «За» створення комісії проголосувало 86 депутатів.
Як зазначив доповідач з цього питання Остап Козак (фракція БЮТ), на реконструкцію будівлі під приміщення музею за адресою вул. Лисенка, 23 а, Львівська обласна рада виділяла кошти ще два роки тому. Незабаром цю будівлю було передано на баланс міста й замовником робіт з цього часу виступає управління капітального будівництва Львівської міської ради.

«Однак всі ми знаємо, які зараз є проблеми з міським УКБ, то ж чекати найближчим часом позитивних зрушень – не варто», – зазначив О.Козак.

Він наголосив, що додає проблем й те, що цього року у міському бюджеті не передбачено грошей на музей. Відтак, не відкидається ймовірність повернення об`єкту у відання обласної ради. За словами О.Козака, на створення музею необхідно ще близько 3-4 млн грн.

То ж депутати ухвалили рішення про створення тимчасової комісії, яка має вивчити питання перипетій навколо створення музею, напрацювати пропозиції й винести їх на розгляд сесії. Контроль за цим питанням покладено на голову постійної комісії з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму Марію Христинич, очолить комісію Остап Козак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *