ОСТАННІ НОВИНИ

Торік місто зекономило на енергоресурсах близько 2,5 млн грн

Львівський портал

|

У Львові спостерігається позитивна динаміка щодо економії коштів на енергоресурси в бюджетних установах. Зокрема, у 2007 році завдяки зусиллям міської ради, виконавчих органів, енергоменеджерів управління вдалося досягнути економії в розмірі 2 млн 406тис грн., у 2008 році – 2 млн 583 тис грн.. Про це сьогодні повідомила начальник відділу енергоменеджменту ЛМР Мар’яна Бохонко.

За її словами, місто надалі буде проводити економію коштів на енергоресурси. «Ми хочемо довести наші бюджетні установи до класу «А» (найбільш енергоефективний клас) і сподіваємося, що цьогоріч ми зекономимо ще більше коштів», – зазначила Маряна Бохонко.

На сьогодні у 350 бюджетних установах налічується 1063 плакати «Display». За словами Бохонко, в кожній установі розміщено по три плакати, які відображають динаміку змін упродовж 2-3 останніх років.

Водночас, як повідомив виконавчий директор Асоціації «Енергоефективні міста України» Анатолій Копець, такі ж плакати планується розмістити і у багатоквартирних будівлях Львова. Таких будинків у місті налічується близько 9 тисяч.

«Ми хочемо, щоб люди бачили в яких будинках вони живуть і скільки вони витрачають коштів на енергоресурси. По суті, дуже багато тепла «тікає» через вікна, двері, сходові клітки, погані стіни, тощо. Тому, ми маємо навчитися енергозаощаджувати, тобто застосовувати енергоощадні системи», – сказав Анатолій Копець.

Нагадаємо, кампанія «Display» має наметі оцінювання енергоефективності будівель за трьома питомими параметрами: споживанням енергії, витратами води та викидами СO2 та візуалізації результатів оцінювання у формі плакатів-сертифікатів – шляхом віднесення їх до класифікації у спадному порядку від «А» до «G», а також практичні поради щодо покращення стану будівлі у напрямку класу «А».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *