ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного тижня «Кабінет» проведе зустріч з письменницею Людмилою Таран

Львівський портал

|

Наступної середи, 29 квітня, відбудеться кабінетна зустріч з письменницею Людмилою Таран, повідомляє МО «Дзиґа». Зустріч призначена на 18 годину у літературній кав’ярні «Кабінет».
«Людмила Таран – авторка чотирьох поетичних збірок, лауреат «Поетичних майстерень» 2000 року. Вона постійно працює зі словом, удосконалюючи свій талант літературною критикою та публіцистикою. Письменницю знають не лише в Україні: про це свідчать переклади її віршів англійською, польською та російською мовами. Поезія Таран за віршованим ритмом подібна до музичних акордів, крізь які прориваються словесні обертони суто жіночої лірики» – пише видання "Український Тиждень".
Людмила Таран є авторкою поетичних збірок: «Глибоке листя», «Офорти», «Крокви», «Оборона душі», «Колекція коханок», «Книга перевтілень» та книжок-прози: «Ніжний скелет у шафі» та «Любовні мандрівки». Людмила Таран також авторка книг літературно-критичних статей «Енергія пошуку», «Жіноча роль» Соломії Павличко, книжки інтерв`ю «Гороскоп на вчора і на завтра», книг статей та інтерв`ю «Жінка і чоловік: долаючи стереотипи», «Київські рипіди». Упорядниця, авторка статей до книжок «Жінка як текст. Емма Андієвська, Соломія Павличко, Оксана Забужко. Фрагменти творчості й контексти» та «Тіло чи

особистість?».

 

Вона також член Національної Спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Була нагороджена Орденом Св. Великомучениці Варвари (УПЦ КП). А також є лауреатом премій імені Олександра Білецького, Василя Мисика (1996) та Мистецької премії «Київ» імені Євгена Плужника (2005).

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *