ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво ЛАЗу і далі вперто не виплачує зарплату працівникам

Львівський портал

|

Незважаючи на неодноразовi запевнення голови спостережної ради ЗАТ „ЗКТ” І.Чуркiна про погашення заборгованостi перед працiвниками ТзОВ «ЛАЗ» та Пенсiйним фондом, у рамках розслiдування кримiнальної справи прокуратура досі не отримала жодного офiцiйного пiдтверджения проведення цих виплат. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львова.

Окрім цього, підприємство не видало своїм працiвникам довiдок – розрахункових листкiв про заборгованiсть по зарплатi з вiдображенням в них компенсацiйних виплат та суми iндексацiї.

Як йдеться у повідомленні прокуратури, ще 11 лютого 2009 року правоохоронні органи затримали чотири нових ЛАЗівських автобуси марки А191 FO, якi з транзитними номерами слiдували в Київ для реалізації. На прохання керiвництва заводу під письмові гарантії використання отриманих вiд їх продажу коштів на виплату заборгованості по заробітній платі, автобуси були повернутi. Однак, такі зобов’язання досі не виконано.

«Така поведінка керівництва підприємства та голови спостережної ради, а також отримана інформація щодо розгалуженої системи фінансових махінацій із майном ЛАЗу та створених для цього численних юридичних осіб задля отримання неконтрольованих прибутків, дає підстави допускати, що слідство має справу із організованим злочинним угрупуванням. Свiдченням зазначеного можуть бути окремі факти порушення кримiнальних справ у попереднi роки вiдносно головного бухгалтера підприємства К., директорiв П. та Ф.», – наголошує прокуратура Львова.

Нагадаємо, триває розслідування прокуратури Львова у кримінальній справі, порушеній відносно директора ТзОВ „ЛАЗ” щодо невиплати заробітної плати та ухилення від сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.175 та ч.1, 3 ст.212-1 КК України.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *